Vizsga

Magyarországon megszerezhető EUCIP képesítések

EUCIP Core - European Certification of Informatics Professionals

Az EUCIP Core olyan informatikai alapszakma, amely vállalatok és vállalkozások működéében felmerülő gazdasági és technológiai ismereteket ad át. Három tudásterülete a vállalkozások információs rendszereinek alkalmazásával és menedzselésével (PLAN - Tervezés tudásterület), fejlesztésével és integrálásával (BUILD - Fejlesztés tudásterület), működtetésével és támogatásával (OPERATE - Üzemeltetés tudásterület) foglakozik.

EUCIP ITAF - IT Administrator Fundamentals

Az ITAF egy önálló informatikai képzés, mely az EUCIP Core-hoz tartozó IKT tevékenységek adminisztrációs területeit fedi le.

Kiknek ajánljuk?

Informatikai vagy gazdas ági területen tanuló hazai diákok, illetve az informatikai szakterületen munkatapasztalattal rendelkező, de szakképesítéssel nem rendelkező felnőttek számára.

Felkészülés EUCIP vizsgára

A vizsgázni szándékozók számára felkészülést segítő modulonként 200 oldalas tananyagok, valamint online gyakorlótesztek állnak rendelkezésre magyar és angol nyelven egyaránt.

Vizsgázás

Vizsgát tenni modulonként (EUCIP Core PLAN, BUILD és OPERATE valamint EUCIP ITAF) a regisztrált vizsgapontok bármelyikében lehet. A vizsgateszteket szintén magyar és angol nyelven tölthetik ki a jelentkezők a regisztrált magyarországi EUCIP vizsgapontok valamelyikében. Jelentkezni az alábbi vizsgaközpontokhoz tartozó email címeken lehet.

Vizsgapontok:

   -  iTStudy Hungary Számítástechnikai Oktató- és Kutatóközpont Kft.
      Cím: 2100 Gödöllő, Testvérvárosok útja 28.
      Email: eucip@itstudy.hu

A vizsgák díjai modulonként 50 € + 27% ÁFA, mely a következőket tartalmazza:

  • 1 vizsgalehetőség, melyet a regisztrációtól számított 6 hónapon belül kell felhasználni.
  • modulonként 200 oldalas magyar és angol nyelven elérhető online tankönyv.
  • online gyakorlótesztek magyar és angol nyelven, megoldókulccsal.

Bekapcsolódás a hazai vizsgáztatásba

Az iTSudy Oktatóközpont, mint az EUCIP-rendszer adaptálója és hazai koordinátora partnerintézmények bevonásával kívánja bővíteni a jelenlegi vizsgapontok körét. Amennyiben az Ön intézményét érdekli a vizsgáztatásba történő bekapcsolódás lehetősége, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink valamelyikén. Az érdeklődő intézmények leendő vizsgáztatóinak a Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszerben A/8495/2016 számon nyilvántartott „IT Coach – diákok felkészítése európai szinten elismert informatikai szakmai bizonyítvány megszerzésére” című 30 órás, hazai online képzést kell teljesíteni. Ezzel 30 kreditet érvényesíthetnek a hét évente kötelezően megszerzendő 120 kreditből. Minden vizsgapontnak rendelkeznie kell legalább kettő IT Coach képzést elvégzett személlyel.

Tanúsítvány

A sikeresen vizsgázók számára a tanúsítványt az AICA (Associazione Italiana per l’Informatica e il Calcolo Automatico – Olasz Számítástudományi Társaság) állítja ki.