Vizsga

Magyarországon megszerezhető EUCIP képesítések

EUCIP Core - European Certification of Informatics Professionals

Az EUCIP Core olyan informatikai alapszakma, amely vállalatok és vállalkozások működéében felmerülő gazdasági és technológiai ismereteket ad át. Három tudásterülete a vállalkozások információs rendszereinek alkalmazásával és menedzselésével (PLAN - Tervezés tudásterület), fejlesztésével és integrálásával (BUILD - Fejlesztés tudásterület), működtetésével és támogatásával (OPERATE - Üzemeltetés tudásterület) foglakozik.

Kiknek ajánljuk?

Informatikai vagy gazdas ági területen tanuló hazai diákok, illetve az informatikai szakterületen munkatapasztalattal rendelkező, de szakképesítéssel nem rendelkező felnőttek számára.

Felkészülés EUCIP vizsgára

A vizsgázni szándékozók számára ingyenesen elérhető (regisztrációt igénylő) felkészülést segítő modulonként 200 oldalas tananyagok, valamint online gyakorlótesztek állnak rendelkezésre magyar és angol nyelven egyaránt.

Vizsgázás

Vizsgát tenni modulonként (EUCIP Core PLAN, BUILD és OPERATE valamint EUCIP ITAF) a regisztrált vizsgapontok bármelyikében lehet. A vizsgateszteket szintén magyar és angol nyelven tölthetik ki a jelentkezők a regisztrált magyarországi EUCIP vizsgapontok valamelyikében.
Jelentkezni az alábbi vizsgaközpontokhoz tartozó email címeken lehet:

Vizsgapontok

   -  iTStudy Hungary Számítástechnikai Oktató- és Kutatóközpont Kft.
      Cím: 2100 Gödöllő, Testvérvárosok útja 28.
      Email: eucip@itstudy.hu

Költségek

A vizsgákhoz regisztrációt követően ingyenes hozzáférést biztosítunk a felkészülést segítő anyagainkhoz, amelyeket önállóan, saját ütemben lehet feldolgozni, ezek:

  • modulonként 200 oldalas magyar és angol nyelven elérhető online tanköny
  • online gyakorlótesztek magyar és angol nyelven, megoldókulccsal

A vizsga díja modulonként (EUCIP Core Tervezés vagy Fejlesztés vagy Üzemeltetés) 33 €

Tanúsítvány

A sikeresen vizsgázók számára a tanúsítványt az AICA (Associazione Italiana per l’Informatica e il Calcolo Automatico – Olasz Számítástudományi Társaság) állítja ki.